الشروق
اشتركوا معانا .............ومش هتندمواااااااااااااااااا

الشروق

منتدى عربي لكل العرب
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
منتديات الشروق .....بترحب بيكم.......وبتتمنى ليكم التفاعل والانسجام معانا
المواضيع الأخيرة
» سجل اعجابك بشخصية عضو في المنتدى..
الكشري المصري Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 3:11 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» احـــم احــــــم انا ج ـيت ^-*
الكشري المصري Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:44 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» رمضان كريم(ادخل للتهنئة)
الكشري المصري Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:18 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» كل واحد يحط سؤال والى بعده يجاوب
الكشري المصري Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:05 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» NEW تولبار اسلامي رائع
الكشري المصري Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:44 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع التحميل مجانا!!
الكشري المصري Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:42 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع - مجانا!!
الكشري المصري Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:37 am من طرف خالد

» NEW تولبار اسلامي رائع مجانا
الكشري المصري Emptyالأحد يوليو 29, 2012 5:29 am من طرف خالد

» صور معبرة عما يحتوية القلب من كلمات
الكشري المصري Emptyالسبت يوليو 21, 2012 4:57 am من طرف ساقي الورد


شاطر
 

 الكشري المصري

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
rozy
عضو نشط
عضو نشط
rozy

عدد المساهمات : 283
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالثلاثاء ديسمبر 15, 2009 9:56 pm

1- الكشرى المصرى:

المقادير:

2 كوب ارز مصرى مغسول ومصفى
1 كوب عدس اسمر (مصرى) مغسول
1/2 كوب مكرونة شعرية
1/2 كيلو مكرونة مسلوقة
3 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
حمص (نخى) مسلوق (حسب الرغبة)
لعمل الصلصة:
2 كوب عصير طماطم
معلقة كبيرة صلصة معلبات
2 فص ثوم مفروم
1/4 فنجان خل ابيض
كمون او سنوت - ملح .
الطريقة:

- يسلق العدس الاسمر جيدا فى ماء وكمون وملح ويترك جانبا .. نضع على النار قليل من الزين ونحمر فيه الشعرية حتى يحمر لونها ثم نضيف الارز الابيض المصرى ونقلب ونضيف الملح ومن ثم نضيف الماء حتى يغطى الارز ويزيد عنه بارتفاع 1 سم ، يغطى ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج ، نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب برفق شديد حتى يختلط الجميع ويترك على النار الهادئة 5 دقائق .
- نحمر البصل الجوانح فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ وذلك لاضافته على وجه الطبق
- تجهيز الصلصة : نضع قليل من الزيت فى طنجرة ثم نضيف عصير الطماطم والخل فى وقت واحد وبعد ان يقترب من الاستواء نضيف الصلصة المعلبة والثوم والكمون والملح وستظهر الرائحة الذكية ونتركها 5 دقائق
- يغرف العدس والارز ويوضع فوقه قليل من المكرونه المسلوقة الساخنة وفوقها الصلصة (اضافة الفلفل الحار اختيارى) ثم نضيف البصل المحمر والحمص المسلوق وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
admin
محمد هراس
محمد هراس
admin

عدد المساهمات : 697
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 23/11/2009
العمر : 39

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالخميس ديسمبر 17, 2009 2:29 am

عارفه؟
اكلتها كتير
بس مفكرتش بتتعمل ازاي ههههههههههههه
الله ينور

_________________
الكشري المصري 504553235
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.alshrok.com
????
زائر



الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالخميس ديسمبر 17, 2009 3:30 am

الله يباركلك انا من عشاق الكشرى وانا اتعلمت الدرس وانا اللى حاتبقه بنفسى
مشكوره روزى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الخيال
عضو مميز
عضو مميز
الخيال

عدد المساهمات : 609
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 25/11/2009

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالخميس ديسمبر 17, 2009 6:01 am

ههههههههههه

على فكره انا مدمن كشرى بس حاسب اجمد واد بتاع كشرى مديح حاسب

ولعه ولعه

مشكور اختى على الوجبه الرائعه دى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rozy
عضو نشط
عضو نشط
rozy

عدد المساهمات : 283
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالخميس ديسمبر 17, 2009 12:40 pm

ميرسي اوى مروركم ويارب لما تطبقوة يعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nor
عضو ماسي
عضو  ماسي
nor

عدد المساهمات : 1036
السٌّمعَة : 27
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالجمعة ديسمبر 18, 2009 5:45 am

تسلم ايدك روزى
بس ايه رايك فى الكشرى الاسكندرانى
حاعمله مرة وادوقهولك
هههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rozy
عضو نشط
عضو نشط
rozy

عدد المساهمات : 283
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالجمعة ديسمبر 18, 2009 8:57 am

ميرسي ليكى ياجميل مااحنا دايما بنعملة لانى اسكندرانية
ميرسي مرورك ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nor
عضو ماسي
عضو  ماسي
nor

عدد المساهمات : 1036
السٌّمعَة : 27
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالجمعة ديسمبر 18, 2009 12:20 pm

احنا طلعنا جيران كمان
بجد انا سعيدة اوووووووى
كده ان شاء الله نبقى اخوات بجد
واتعلم منك الاكلات الحلوة ده
تحيـــاتى حبيبتى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rozy
عضو نشط
عضو نشط
rozy

عدد المساهمات : 283
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

الكشري المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري   الكشري المصري Emptyالجمعة ديسمبر 18, 2009 12:42 pm

من عنية ياجميل انت تؤمرى بس
وانا يسعدنى اننا نبقي اخوات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري المصري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الشروق :: المنتديات العامة المتخصصة :: المطبخ العربي-
انتقل الى: