الشروق
اشتركوا معانا .............ومش هتندمواااااااااااااااااا
الشروق
اشتركوا معانا .............ومش هتندمواااااااااااااااااا
الشروق
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الشروق

منتدى عربي لكل العرب
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
منتديات الشروق .....بترحب بيكم.......وبتتمنى ليكم التفاعل والانسجام معانا
المواضيع الأخيرة
» سجل اعجابك بشخصية عضو في المنتدى..
طريقة الفتة Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 3:11 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» احـــم احــــــم انا ج ـيت ^-*
طريقة الفتة Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:44 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» رمضان كريم(ادخل للتهنئة)
طريقة الفتة Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:18 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» كل واحد يحط سؤال والى بعده يجاوب
طريقة الفتة Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:05 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» NEW تولبار اسلامي رائع
طريقة الفتة Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:44 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع التحميل مجانا!!
طريقة الفتة Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:42 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع - مجانا!!
طريقة الفتة Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:37 am من طرف خالد

» NEW تولبار اسلامي رائع مجانا
طريقة الفتة Emptyالأحد يوليو 29, 2012 5:29 am من طرف خالد

» صور معبرة عما يحتوية القلب من كلمات
طريقة الفتة Emptyالسبت يوليو 21, 2012 4:57 am من طرف ساقي الورد


 

 طريقة الفتة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rozy
عضو نشط
عضو نشط
rozy


عدد المساهمات : 283
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

طريقة الفتة Empty
مُساهمةموضوع: طريقة الفتة   طريقة الفتة Emptyالثلاثاء ديسمبر 15, 2009 9:58 pm

- الفتة:

المقادير:

1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم
بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة وحبة طماطم
2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة
3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى الارز)
مقادير التقلية :

1- التقلية بالصلصة
3 فص ثوم مفروم
1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم
1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل
2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة )
طريقة التقلية :

- نضع الزيت على النار ونحمر فيه الثوم وعندما يصبح لونه ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد ان نكون خلطناهم سويا - - - - نضيف الملح والفلفل ونراعى نسبة الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير الطماطم ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية شوربة .
- اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن لا نضيف عصير الطماطم بس نزود الشوربة ونطفى النار عليها بعد ماتغلى.
الطريقة :

- تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل البهارات المرفقة حتى تنضج تماما فى صينية بيركس نكسر الخبز المحمص ويوضع فى الصينية .
- نصب عليه تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا ونتركها حتى تتشرب المرقة وبعدين نضيف قليل من التقلية على الخبز.
- نضيف الارز المسلوق واذا لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد من المرقة انتى وراحتك .
- المهم بعد اضافة الارز نصب باقى التقلية على وجه الطبق ونحمر اللحمة المسلوقة فى السمن وترص على الوجه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
admin
محمد هراس
محمد هراس
admin


عدد المساهمات : 697
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 23/11/2009
العمر : 44

طريقة الفتة Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة الفتة   طريقة الفتة Emptyالخميس ديسمبر 17, 2009 2:19 am

الله ينور بس مليش فيها تقيله عليه بس اوعدك هحاول اجربها
هههههههههههههههههههههههههههههه
جميله بجد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.alshrok.com
rozy
عضو نشط
عضو نشط
rozy


عدد المساهمات : 283
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

طريقة الفتة Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة الفتة   طريقة الفتة Emptyالخميس ديسمبر 17, 2009 1:29 pm

ميرسي اوى ليك مرورك ويارب تعجبك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة الفتة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الشروق :: المنتديات العامة المتخصصة :: المطبخ العربي-
انتقل الى: