الشروق
اشتركوا معانا .............ومش هتندمواااااااااااااااااا

الشروق

منتدى عربي لكل العرب
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
منتديات الشروق .....بترحب بيكم.......وبتتمنى ليكم التفاعل والانسجام معانا
المواضيع الأخيرة
» سجل اعجابك بشخصية عضو في المنتدى..
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 3:11 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» احـــم احــــــم انا ج ـيت ^-*
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:44 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» رمضان كريم(ادخل للتهنئة)
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:18 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» كل واحد يحط سؤال والى بعده يجاوب
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالإثنين يوليو 08, 2013 2:05 am من طرف яِωًG̵̵ْɐAϞ ⌣

» NEW تولبار اسلامي رائع
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:44 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع التحميل مجانا!!
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:42 am من طرف خالد

» تولبار اسلامي رائع - مجانا!!
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 4:37 am من طرف خالد

» NEW تولبار اسلامي رائع مجانا
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالأحد يوليو 29, 2012 5:29 am من طرف خالد

» صور معبرة عما يحتوية القلب من كلمات
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالسبت يوليو 21, 2012 4:57 am من طرف ساقي الورد


شاطر
 

 مكرونة بالفراخ والصوص الابيض

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
rozy
عضو نشط
عضو نشط
rozy

عدد المساهمات : 283
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/11/2009

مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Empty
مُساهمةموضوع: مكرونة بالفراخ والصوص الابيض   مكرونة بالفراخ والصوص الابيض Emptyالسبت نوفمبر 28, 2009 2:25 pm

المقادير
500 جرام مكرونة اسباجتي
3 قطع صدور فراخ فيليه أو 1/4 كجم تقطع مكعبات صغيرة
3 حبات صغيرة فلفل رومي ملون - أخضر، أصفر، أحمر تقطع قطع صغيرة
2 كوب لبن - أو 1/2 لتر لبن (حليب)
1 كوب كريمة لباني - أو Whipping Cream
1 مكعب خلاصة مرقة الدجاج
2 و1/2 ملعقة دقيق – طحين
2 سن ثوم مهروس
2 ملعقة زيت زيتون


الطريقة
يسخن الزيت قليلاً في إناء عميق ثم تضاف فصوص الثوم المهروسة وقطع الفراخ المكعبات . .1
تشوح قطع الفراخ في زيت الزيتون والثوم إلى أن يصبح لونها أبيض. .2
يضاف الدقيق إلى الفراخ ويقلب. .3
يضاف نصف مقدار اللبن تدريجياً ويقلب على نار متوسطة مع الدقيق والفراخ. .4
تضاف كل كمية الكريمة مع التقليب. .5
تتم إضافة بقية مقدار الحليب حسب الكثافة المطلوبة. .6
تضاف قطع الفلفل الملونة الى الخليط و يغطى و يترك على نار هادئة لمدة 10 - 15 دقيقة تقريبا وبالهناء والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونة بالفراخ والصوص الابيض
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الشروق :: المنتديات العامة المتخصصة :: المطبخ العربي-
انتقل الى: