rozy عضو نشط
عدد المساهمات : 283 السٌّمعَة : 3 تاريخ التسجيل : 24/11/2009
| موضوع: طريقة الفتة الثلاثاء ديسمبر 15, 2009 9:58 pm | |
| - الفتة:
المقادير:
1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة وحبة طماطم 2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة 3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى الارز) مقادير التقلية :
1- التقلية بالصلصة 3 فص ثوم مفروم 1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم 1 كوب عصير طماطم ملح وفلفل 2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة ) طريقة التقلية :
- نضع الزيت على النار ونحمر فيه الثوم وعندما يصبح لونه ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد ان نكون خلطناهم سويا - - - - نضيف الملح والفلفل ونراعى نسبة الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير الطماطم ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية شوربة . - اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن لا نضيف عصير الطماطم بس نزود الشوربة ونطفى النار عليها بعد ماتغلى. الطريقة :
- تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل البهارات المرفقة حتى تنضج تماما فى صينية بيركس نكسر الخبز المحمص ويوضع فى الصينية . - نصب عليه تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا ونتركها حتى تتشرب المرقة وبعدين نضيف قليل من التقلية على الخبز. - نضيف الارز المسلوق واذا لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد من المرقة انتى وراحتك . - المهم بعد اضافة الارز نصب باقى التقلية على وجه الطبق ونحمر اللحمة المسلوقة فى السمن وترص على الوجه | |
|
admin محمد هراس
عدد المساهمات : 697 السٌّمعَة : 12 تاريخ التسجيل : 23/11/2009 العمر : 44
| موضوع: رد: طريقة الفتة الخميس ديسمبر 17, 2009 2:19 am | |
| الله ينور بس مليش فيها تقيله عليه بس اوعدك هحاول اجربها هههههههههههههههههههههههههههههه جميله بجد | |
|
rozy عضو نشط
عدد المساهمات : 283 السٌّمعَة : 3 تاريخ التسجيل : 24/11/2009
| موضوع: رد: طريقة الفتة الخميس ديسمبر 17, 2009 1:29 pm | |
| ميرسي اوى ليك مرورك ويارب تعجبك | |
|